Kunstproject Het Laar

In 2013 was ik gastdocent bij het kunstproject van Servicecentrum het Laar. Ik werkte samen met aktiviteitenbegeleidster Ingrid Lamerichs en ontwerpster Carlijn Stevens van weergaaf.

In dit participatieproject maakten de bewoners onder begeleiding een echt kunstwerk. Vanuit eigen ideeën en talenten ontstond een prachtige spiraal waarin thema's als seizoenen en de levensfases een rol spelen. Als je Het Laar nu binnenloopt zie je het kunstwerk hangen, een echte eyecatcher.

In de spiraal zijn 24 panelen verwerkt en in drie verschillende materialen is het thema tot uiting gekomen. Er is geschilderd op hout, gewerkt met plexiglas en met klei en glazuren. In mijn atelier gaf ik drie workshops keramiek aan de bewoners.

Bewoner Adrie van Turnhout: "Met veel plezier en liefde heb ik gewerkt aan het kunstwerk. Ik heb de zomer en herfst afgebeeld door te boetseren en te schilderen op hout. Ik ben trots op het eindresultaat."

Mevr. Jos Opperman: "Er werd mij gevraagd mee te werken aan een kunstproject. Het was de bedoeling dat daarin alle facetten van het leven naar voren zouden komen. Ik heb in het keramiekatelier een ontwerp gemaakt. Daarvoor heb ik dorre takjes in de klei gedrukt. Hierdoor ontstond de structuur van een oudere huid. Later is deze klei geglazuurd."

Schrijf u hier in

Voor welke cursus of workshop wilt u zich inschrijven? Maak hier uw keuze en schrijf u nu meteen in.

Facebook